אורז, או בשמו המדעי Oryza sativa הוא אחד המזונות החשובים ביותר בעולם, והדגן השני בגודלו מבחינת ייצור עולמי, אחרי התירס. האורז הוא הדגן החיוני ביותר לתזונת האדם שמספק כ-20% מאספקת האנרגיה התזונתית בעולם.

להשוואה, חיטה מספקת 19% ותירס 5% בלבד.

אנו מייצרים את פריכיות האורז שלנו מאורז מלא בלבד.

לאורז שלם יש כמה שכבות.

"אורז מלא" או "אורז חום" הוא זה שהסירו ממנו רק את הקליפה החיצונית הלא אכילה. הוא עדיין מכיל סובין ונבט, שעשירים מאוד מבחינה תזונתית.

יתרונות האורז המלא:

מקור מצוין לפחמימות ולפיכך אין זה פלא כי במדינות המזרח הרחוק חשיבותו זהה לחשיבות הלחם במטבח המערבי

תכולת הסיבים הגבוהה שבאורז המלא ובאורז האדום מסייעת לשיפור תפקוד מערכת העיכול, להפחתת הכולסטרול הנספג מהמזון, לספיגה איטית של הגלוקוז מהמזון לדם ולהגברת תחושת השובע לאורך זמן.

ניסויים שפורסמו בעשור האחרון הוכיחו שפעילות חומרים צמחיים אלה נוגדת חמצון, מפחיתת דלקת, נוגדת היווצרות כיבים, אנטי-סרטנית, נוגדת סכרת ונוגדת אלרגיה.

האורז המלא מכיל פי 3 יותר חומצה פולית, פי 4 יותר סידן, פי 3 יותר ברזל מאורז לבן.