ערך גליקמי– מערכת דירוג לפחמימות המבוססת על השפעתן על רמת הגלוקוז בדם.

הפחמימות שמתפרקות במהירות ובקלות במהלך תהליך העיכול, הן בעלות הערכים הגליקמיים הגבוהים ביותר, והשפעתן על רמת הגלוקוז בדם היא מהירה וחדה.

פחמימות שמתפרקות לאט, ומשחררות גלוקוז באופן הדרגתי למערכת הדם, הן בעלות מדד גליקמי נמוך.

לאחר האכילה, הפחמימות בגופנו מתפרקות באופן שונה זו מזו.

ישנן פחמימות המעלות את רמת הסוכר במהירות (מדד גליקמי גבוה 70-100).

ישנן שמעלות את רמת הסוכר בצורה בינונית (מדד גליקמי בינוני 55-70)

וישנן המעלות את ערך הסוכר בצורה איטית (מדד גליקמי נמוך 55 ומטה)

ככל שהמדד הגליקמי הוא נמוך, כך הלבלב מפריש פחות אינסולין ומשפר את חילוף החומרים לטווח הארוך.

לכוסמת יש ערך גליקמי נמוך (מדד 54).

לעומת זאת, בפריכיות התירס והאורז המדד הגליקמי גבוה מ-55 ולכן נחשב כמדד גליקמי בינוני.

*זהו ערך חשוב לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם וסכרת.

זהו מדד נמוך היות שהפחמימה מתפרקת לאט וערך הסוכר בדם עולה בצורה איטית ומדודה.

מדד נמוך מקנה תחושת שובע לאורך זמן.

לפי הספרות המקצועית ומקורות באינטרנט, מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך מונעים:

  • מחלות של סכרת
  • יתר שומנים בדם
  • הפרעות קשב וריכוז
  • הזדקנות מהירה של הגוף
  • החשוב ביותר- מדד גליקמי נמוך שומר על אלסטיות של כלי הדם והשרירים שזהו העיקר על שמירת הנעורים.

המלצותינו:

  1. להימנע לחלוטין מכל סוגי "הלבנים" (קמח, סוכר, אורז, מאפים)
  2. להרבות בירקות
  3. ארוחות קטנות כל 3 שעות (280 קלוריות לארוחה)
  4. פעילות גופנית מהנה (הליכה, שחיה…)
  5. ניתן להחליף את פרוסת הלחם בשתי פריכיות כוסמת בתוספת ממרחים (אבוקדו, טחינה, גבינת עיזים) וירקות לבחירתכם
  6. את הסלט הירקות ניתן לתבל ע"י שמן קוקוס או שמן פשתן
  7. שקדים מושרים בונים ומחזקים את תאי ביטא
  8. מעקב רפואי קבוע