
במפעלנו אורזים שמן קוקוס המגיע היישר מהמזרח.
שמן קוקוס הוא שמן המופק מפרי קוקוס טרי ומשמש בעיקר לבישול, אפייה ולקוסמטיקה.
תכונות ויתרונות של שמן הקוקוס:
שמן קוקוס הוא שומן צמחי רווי. ישנן עדויות ששומן רווי צמחי הוא השומן לו זקוק המוח .
יש לכך השפעות רבות, על מצב רוח ועל כשירותו של המוח, גם בגיל המבוגר.
לפי הספרות ומקורות באינטרנט, לשמן קוקוס יתרונות נוספים בחיזוק המערכת הקרדיווסקולרית, עידוד תהליכי הרזיה, תמיכה במערכת החיסון, איזון קצב חילוף החומרים, אספקת אנרגיה זמינה לגוף, שמירה על עור בריא וצעיר, תמיכה בבלוטת התריס.
השמן מכיל כמות גדולה של חומצה לאורית (lauric acid) חומצת שומן בעל תכונות אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות, חומר הקיים גם בחלב אם.
שימושים בשמן הקוקוס:
לשמן הקוקוס שימושים רבים, ביניהם משמש כתחליף שומן בבישול, אפייה וקוסמטיקה. השמן מתחמצן פחות ביחס לשמנים אחרים בחימום ולכן הוא מזיק פחות.
רעיונות לשימוש בשמן הקוקוס:
* גרנולה מטוגנת בשמן קוקוס ולהוסיף פירות יבשים ואגוזים לתוספת טעם פינוקי.
* קרם לחות לגוף – ניתן למרוח שמן קוקוס ישירות על העור ללחות והזנתו.
מומלץ להיוועץ עם דיאטנית קלינית.